#Goedwerk

Bedrijfsethische kwesties #WERK

Oproep

 

In 2015 is mijn boek in juiste banen uitgekomen.

In juiste banen is een boek geschreven om discussies uit te lokken over bedrijfsethische kwesties in 2015. In juiste banen was een aanzet om opnieuw te kijken naar de relatie tussen het juridisch juiste en het moreel juiste handelen.

Dit onderwerp is nu meer dan ooit relevant. Ik ga een vervolg schrijven  en in dat vervolg krijgen de jongeren een belangrijke plaats.

Ik wil opnieuw onderzoeken of (deugd)ethiek een plek kan krijgen in onze dagelijkse werkpraktijk. Ik doe dit met de overtuiging dat deugdethiek past bij deze tijd. Deugdethiek is een positieve en stimulerende vorm van ethiek, geen inperkende en verbiedende, maar een versterkende en aanmoedigende ethiek. Niet gericht op het voorkomen dat iets mis gaat, maar erop gericht om steeds beter te worden, niet het kwaad bestrijden, maar het goede bevorderen.

Kortom kan (deugd)ethiek ons helpen de dagelijkse werkpraktijk fijner te maken?

Heb je er een mening over? Ken je mensen die ik moet spreken? Heb je literatuurtips of ken je bedrijven die er al mee werken? Laat het me weten! Stuur een email aan: info@hashtagwerk.nl

 

Auke Klijnsma